Opskrift på kokosyoghurt

Hvis du også leder efter et alternativ til almindelig komælksyoghurt, som indeholder lactose og ofte vanvittige mængder sukker, så er denne opskrift præcist dét du leder efter. Og endda med meget få ingredienser. Kokosyoghurt er et fantastisk alternativ til den ofte sukkerholdige komælksvariant.

Kokosyoghurten er rund, fed og cremet og passer perfekt til desserten, på brunch-bordet eller som en lækker snack.

Denne opskrift er super simpel og smager så fuglende synger! Derudover er den nærende helt ned på celleplan, indeholder masser af gode fedtsyrer og er direkte kærlighed til dine tarme.

Opskrift på kokoyoghurt

OPSKRIFT PÅ KOKOSYOGHURT

2 små portioner

Ingredienser

  • 1 dåse økologisk kokosmælk uden fortykningsmiddel
  • 2 kapsler Probiotika F.eks. BioKult (eller 1 tsk. NDS)
  • Et patentglas eller et stort glas med låg (6 dl – 10 dl)
  • Evt. 1 spsk. yaconsirup

Ingredienser til topping

  • Jordbær
  • Hampefrø
  • Blåbær
  • Granatæblekerner

Directions

  1. Vask og skold glasset grundigt
  2. Ryst dåsen med kokosmælk så den er så jævn som du føler den kan blive
  3. Kom kokosmælken i glasset og tilføj probiotikapulveret (og evt. yaconsirup)
  4. Bland omhyggeligt
  5. Luk låget på glasset og stil glasset i ovnen med lyset tændt (eller et sted hvor der er 37-40 grader) Det vil også være muligt at fermenterer yoghurten på køkkenbordet, men det tager længere tid
  6. 10-12 timer efter smages yoghurten til. Ønsker du den mere sur, så lad den stå lidt længere. (måske er yoghurten skilt i en fast og flydende form, men det gør intet)
  7. Stil kokosyoghurten i køleskabet og spis efter et par timer
  8. Opbevar yoghurten i køleskabet, hvor den kan holde sig i mindst et par dage

Når du igen skal lave kokosyoghurt, så bruger du blot noget af den sidste kokosyoghurt du lavede. Så er du nemlig fri for at tilsætte probiotika.

YUM!

Du kan vælge lige præcis den topping der falder i din smag.

Jeg anbefaler altid både protein og fedt til et måltid, så top den gerne med noget proteinrigt som fx hampefrø eller spis et blødkogt æg til.

Yoghurt har aldrig været min favorit til morgenmad, da den simpelthen ikke mætter mig nok. Derfor bruger jeg kokosyoghurten som en del af et større morgenbord, i smoothies, som snack eller til desserter.

Jeg glæder mig til at se din hjemmelavet kokoyoghurt! #moonmica og lad mig se hvordan du laver den. Jeg elsker at blive inspireret.

God fornøjelse!

De kærligste hilsner Kristina

Tilføj en Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*