Krystaller til babyer

Jeg får ofte spørgsmål omkring hvilke krystaller jeg anbefaler til babyer og små børn (0-4 år), og der er nogle helt klare overvejelser man bør gøre, når man giver sit barn krystaller. Derfor laver jeg denne lille guide til krystaller til babyer, så du får et større overblik over hvilke krystaller der kunne være gode, samt hvilke du skal være opmærksomme på.

Krystaller til babyer

Til babyer anbefaler jeg selvfølgelig altid en størrelse der er forsvarlig, og som de på ingen måder kan få ind i munden. Det er også vigtigt at være opmærksom på krystallens komposition, da ikke alle er velegnede til at komme i fysisk kontakt med barnet. Ydermere anbefaler jeg også, at man kigger efter blide energier, da fx Hypersten eller Eldarit kan være for voldsom en energi for barnet.

Nogle af de krystaller jeg anbefaler til babyer er:

  • Rosenkvarts – En kvarts med en blid energi der godt kan tåle (mund)vand og en tur hen ad gulvet. Ikke farligt for barnet at sutte på og en krystal der står for kærlighed, støtte, accept og tilgivelse på den blideste måde.
  • Lysgrøn Jade – En smuk jade med nøgleorderne drømme, fred, livspotentiale og held. Er hårdhændet og tåler både vand og kasteri.
  • Ametyst – En fin lille rolig energi der symboliserer ro, hvile, afslapning og fred. Rigtig fin at have med under putteritual, så babyen kan falde i søvn med eller ved ametysten. Denne er en del af kvarts-familien og derfor er den også helt sikker at bruge til din baby.
  • Bjergkrystal – Denne er ligeledes en kvarts og dens smukke udseende gør det rart for babyen at have den i hånden.

Nogle af de krystaller jeg IKKE anbefaler til hverken babyer eller små børn er:

  • Tigerøje – Indeholder asbest
  • Amazonit – Indeholder kobber
  • Akvamarin – Indeholder aluminium
  • Malakit – Indeholder kobber
  • Sulfur – Enormt giftig

Lad din baby eller dit lille barn lege med krystallerne og lad ham/hende vælge præcis efter humør. Vær tryg ved, at dit barn vælger præcis dén energi han/hun har brug for. Selvom du måske vil være bange for at barnet ødelægger krystallen, hvis legen bliver lidt for vild, så lad barnet klare legen selv. Måske får det lyst til at putte krystallen, lægge den på maven, køre med den i barnevognen, putte den i munden eller bare sidde/ligge med den. Det er helt ok. Jo mere afslappet et forhold vi som forældre viser, jo nemmere har barnet ved at gå efter præcis dét der er behov for – helt naturligt.

En god idé kan være at have en pose eller en kasse til barnet, som det kan samle sine krystaller i og vælge ud fra.

God fornøjelse med dine krystaller til baby!

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *