Hjemmelavede smudge sticks

Forår og sommer er de typiske tidsunkter vi får lyst til at gøre hovedrent og skifte de gamle tunge energier ud med nye friske. Derfor har vi en tendens til at købe friske blomster og lufte godt ud. Men hvad gør du med dine blomster når de har udtjent sin værnepligt på spisebordet? I de fleste tilfælde ryger de nok i komposten – eller i værste tilfælde skraldespanden – men vidste du, at du kan bruge mange af dem til at lave lækre røgelser med? Altså hjemmelavede smudge sticks?

Afbrænding af håndholdte bundter af tørrede urter og blomster, som bindes i garn siges at hjælpe med at rense luften og invitere god energi ind i hjemmet. Det er også en fantastisk måde at bruge disse urter, der er tilbage fra sommerens vækstsæson!

Nedenunder vil jeg prøve at komme med nogle forslag til hvilke urter, blomster og planter du kan bruge når du laver dine hjemmelavede smudge sticks:

Salvie

Du kender den sikkert i forvejen, men hvid salvie fra Californien er den du typisk køber i de tørrede bundter fra din spirituelle forhandler. Du kan dog sagtens selv dyrke den hvide salvie – selvom den kan være lidt tricky at få fat på – men har du en helt almindelig salve, så er den ganske fin at bruge.

Hvis ikke du har salvie eller muligheden for at dyrke det, så kan du skifte ud med gråbynke, som du finder i stort set alle vejkanter – se billedet nedenfor.

Sæson: Sommer

Egenskaber: rense et space, til meditationer eller til skiftning af energi.

Gode krystaller: Bjergkrystal, angelit, ametyst

Gråbynke i naturen

Enebær

Enebær kan du også bruge i dine hjemmelavede smudge sticks. Du kan finde den rundt i naturen, hvor du må plukke lidt til dit projekt. Enebær siges at

Sæson: Forår

Egenskaber: Forbinde krop og sjæl

Gode krystaller: Labradorit

Lavendel

Lavendel er den smukke velduftende plante med blå blomster. Perfekt til hjemmelavede smudge sticks! Du kan plante den bedst i foråret. Den kan have lidt svært ved at få fat, men når den først har fået et godt rodnet, så er den sejlivet som bare pokker!

Sæson: Bedst i maj

Egenskaber: bruges ofte til at rense, beskytte psyken, støtte clairvoyance, give glæde, lykke og healing, samt ro.

Gode krystaller: Ametyst, rosenkvarts

Rosmarin

Rosmarin er den træagtige krydderurt du kender fra fx lammeretter, hvor den gør sig glimrende, men den er altså også helt eminent til røgelse. Du kan få en stikling fra én du kender eller købe én på planteskolen eller i supermarkedet. De er meget hårdføre og kan godt tåle en del tørke – og så kan de stå i din vindueskarm.

Sæson: Sommer

Egenskaber: Aura-rensning og rensning af dit energifelt. Særligt godt til arbejde med den maskuline energi, ild og solen.

Gode krystaller: Ild calcit og pyrit

Rose

Roser er smukke at dekorer dine hjemmelavede smudge sticks med, men de kan meget mere end at være smukke! Roser er nemlig kendt for deres blide energi, der emmer af kærlighed, ro, accept og tilgivelse. Helt perfekte til meditation eller i arbejdet med tiltrækning af din soulmate.

Sæson: Sommer

Egenskaber: Tiltrækning af kærlighed, ro, meditation, yin-energi og til støtte til fertilitet og dit kvindecenter.

Gode krystaller: Rosenkvarts, Rhodocrosit

Mynte

Mynte i haven

Mynte er den udskældte lægeplante, der overtager hele din have, hvis ikke du får den afgrænset (jeg taler af erfaring her!) Den breder sig som ind i h….., men den er så anvendelig! Jeg bruger den både i smoothies, i madretter, som drys, til te og selvfølgelig til røgelsesbundter.

Sæson: Juni, Juli

Egenskaber: Healende og beskyttende

Gode krystaller: Sort turmalin og bjergkrystal

Røllike

Røllike findes overalt og du kender den på dens fine små hvide blomster. Du kan lave udtræk og bruge til kraftig blødning under menstruation eller du kan komme dem i dine hjemmelavede smudge sticks.

Sæson: Maj, juni og juli

Egenskaber: Bruges til at fjerne negativ energi og toxiner fra din fysiske krop og din aura.

Gode krystaller: Rosenkvarts, sort obsidian

Når du har plukket dine planter, blomster og urter, så binder du dem )(meget) stramt med en snor af naturmateriale fx hør. Bundterne vil svinde når de tørres, så bind dem stramt.

Hæng dem med hovedet ned af et sted med masser af udluftning fx i en carport. Når de er HELT tørre og knasende, kan du antænde dem og føre røgen hen over stedet der skal renses. Du kan læse mere om hvordan du renser HER

Jeg kunne nævne mange flere gode planter, men her har du fået et udpluk af hvad du trygt kan give dig i kast med. Vær opmærksom på, at nogle planter ikke egner sig til at blive brændt af som røgelse.

Måske får lyst til at købe dine friske blomster efter den egenskab, at de gør sig godt i røgelsesbundter?

God fornøjelse med dine hjemmelavede smudge sticks!