GUIDE: Sådan renser du dine krystaller

Når du modtager din krystal er det vigtigt, at du renser den og giver den din egen energi. Uanset om den er renset og opladet før du fik dem, så har den været i berøring med en ekspedient, en pakkemand – og hvis du har købt i en fysisk butik – 100-vis af andre energier. Derfor anbefaler jeg altid at du renser og oplader dine krystaller når du modtager dem.

Der er mange forskellige måder du kan rense dine krystaller på, og det bedste er at finde en metode der virker for dig og som du er komfortabel med.

Nedenfor ser du en liste over nogle af de muligheder der er:

[directions title=”Sådan kan du rense dine sten og krystaller:”]

 1. Med rindende lunkent vand, og visualisér hvordan energierne renses af – pas på – nogle kan afgive giftige stoffer og er ikke egnet til vand-rensning fx selenit og malakit.
 2. Læg dine krystaller i vandbad i 24 timer – igen vær sikker på, at dine krystaller kan tåle det.
 3. I Himalaya-saltfad – igen kan flere krystaller ikke tåle salt, så vær opmærksom her. Saltet neutralisere den negative ladning, trækker de negative energier ud og genopretter stenens balance. Efter ca. 24 timer tages stenen op af saltfadet og skylles i koldt vand og lægges til tørring fx i solen. Det brugte Himalaya-salt indeholder alle de gamle energier, så smid det ud efter brug.
 4. Hvid salvie røgelse, som indianerne har brugt i mange mange tusinde år. Sæt ild til din salvie-stick og pust ilden ud, så der dannes en rensende røg. Visualiser hvordan al negativ energi forlader krystallerne, mens du fører røgelsen over dem. Dette gøres til du mærker, at energierne er sluppet. Du kan gøre dette som en del af et større ritual eller for sig selv. (Min favorit)
 5. Du kan også bruge lyd til at rense dine krystaller. En sangskål kan med den rette klang neutralisere dine krystaller. Placér skålen nær dem for at hjælpe dem med at rense.
 6. Palo Santo sticks er et helligt træ, som bruges på samme måde som den hvide salvie. Denne har en mindre markant duft og er sød i energien. Du kan læse mere om Palo Santo sticks på min Instagram-profil @moon_mica_
 7. Spray med krystal-infusioneret vand og æteriske olier for en hurtig rensning.
 8. Du kan også rense ved at overføre din egen helbredende energi til sten. Dette gøres ved at holde stenen i dominerende hånd og forestille dig en klar hvid lysstråle, som går ind i kroppen hvor du måtte ønske det. Derefter går den hen og forbinder sig med kærligheden i hjertechakraet og endelig gennem armen ud i hånden og ind i stenen. Forestil dig en skala på 1 til 10. Mens du overfører energi til stenen, forestiller du dig lyset stige op af skalaen indtil den når 10, hvor du holder på den i mindst tre minutter. Ved denne metode oplader du ikke alene stenen med din egen energi, men også med kraften fra det universelle hvide lys. Seancen kan i stil med andre healingsprocesser forstærkes ved for eksempel at anvende røgelsespinde.
 9. Du kan også bruge bestemte krystaller til at hjælpe med at rense dine andre krystaller. Store ametyst- eller kvartsklynger kan anvendes ved at placere krystallerne du vil rense på toppen af kvartsen eller Ametysten. Citrin menes også at have evnen til selvrensning og kan også placeres i nærheden af de krystaller du vil rense.

[/directions]

Hvor ofte skal jeg rense mine krystaller?

Et spørgsmål jeg får stort set hver dag, og som næsten er umuligt at svære rigtigt på, men jeg vil forsøge alligevel. Det kommer nemlig helt an på hvad din krystal er blevet brugt til og hvor længe. Er der tale om et voldsomt sygdoms-forløb, ekstrem stress eller angst, så vil jeg rense dem hver eller hver anden dag. Hvis det “blot” er en pyntegenstand (den suger stadig energier), så kan du nøjes med at rense dem ca. hver 2. måned.

Jeg har set krystaller smulre efter blot en uge med kroniske stress-symptomer, så det er vigtigt at både rense og oplade sine krystaller – særligt i forbindelse med sygdom eller meget negativ energi.

Hvordan oplader jeg mine krystaller?

[directions title=”Du kan oplade ved at:”]

 1. Bruge sollys eller måneskin, som er en fantastisk måde at oplade dine krystaller på. Du kan placere dine krystaller i vindueskarmen eller udenfor for en dag eller to og tillade krystallerne at absorbere strålerne. Vær dog opmærksom på, at flere krystaller mister farven over tid, hvis de eksponeres for sollys for længe – fx ametyst. (husk også, at der potentielt er en brandrisiko ved at efterlade dem i solens stråler)
 2. Placere dine sten i urter som rosenblade, salvie, røgelse, myrra og sandeltræ er en anden metode nogle behandlere bruger. Hvis du gør brug af denne metode, så sørg for, at dine krystaller er dækket af dine urter. Dette vil tage lidt længere tid end ved andre metoder, men er meget terapeutisk.
 3. Grave dine krystaller ned i jorden eller læg dem på græsset. På den måde vil de absorbere Moder Jords næring, og de vil fyldes med ren og ny energi.
 4. Bruge din egen energi – præcis som når du renser dine krystaller.
  [/directions]

Du er nu klar til at programmere din krystal.

Hvordan prgrammere jeg min krystal?

Tænk på din krystal som en ny ven. Sæt dig ned, hold om den og den at kende. Godt nok har du måske købt din rosenkvarts med henblik på selvkærlighed – for det stod der jo på sedlen – men den bliver nødt til at vide hvad den kan hjælpe dig med.

Hold først din krystal på hjertet. Visualisér den intention og dét du gerne vil have krystallen til at hjælpe dig med. Lad intentionen strømme ud gennem dit hjerte og ned i din krystal. Du vil måske opdage, at den bliver varm og måske vil dine hænder sitre. Det er energien der passerer over i krystallen. Prøv at vær så specifik i din intention som muligt. Hvordan føles det? Hvordan dufter her? Hvordan føles det i hver en celle af din krop, når du når målet? Læg derefter krystallen ned og hold dine hænder over den, mens du holder fokus på din intention. Hold dine hænder der så længe det føles naturligt og rart.

Vær åben overfor, at Universet hjælper dig på vej og at tingen kommer til dig når alt er på plads.

God fornøjelse med at rense, oplade og kode dine sten og krystaller.

Jeg vil elske at følge med, så tag mig endelig på Instagram @moon_mica_ eller send med billeder på ka@moonmica.dk

Hvis du har spørgsmål, så skriv en mail til mig og jeg svarer så snart jeg har et ledigt øjeblik.

I al kærlighed og taknemmelighed <3