Et godt liv med Morbus Crohn

Jeg arbejder med mennesker der har besluttet, at de ikke vil nøjes. De nægter at leve et liv med symptomer, smerter, 0 energi, masser af drama og blokeringer og generelt ønsker de at leve dét liv der er sandt for dem selv!

De skønne mennesker jeg arbejder med har stort set alle fået denne besked “Du skal leve med disse symptomer og denne medicin resten af dit liv…”  I 100% af alle tilfælde i min klinik har denne sætning vist sig at være FORKERT! Måske kan du aldrig komme af med din medicin, men du kan selv gøre noget! Der er masser du kan gå igang med for at få et bedre liv med færre smerter og mere overskud! I dette indlæg kan du læse om Jeppe der tog fusen på lægerne og tog ansvar for sit eget helbred.

Læs Jeppes historie nedenfor

 

 

Hvad en sundere livsstil har gjort for mig

Mit navn er Jeppe. Jeg er far til 2 drenge og bor sammen med min kæreste i Værløse. Til dagligt tjener jeg mine penge som stilladsarbejder, et fysisk hårdt og krævende arbejde. Det matcher umiddelbart ikke mit sygdoms forløb, nu skal du høre…

Som 17-årig fik jeg konstateret Morbus Crohn, en kronisk betændelses tilstand i tarmen. Sygdommen giver diarre, vægttab, fordøjelses-problemer, mavesmerter og vanskeliggør optagelsen af vitaminer og mineraler. For at få sygdommen under kontrol og for at kunne slå betændelsen ned, giver man patienten Prednisolon (binyrebark hormon). Det er det rene gift!

Under mit sygdomsforløb har jeg modtaget prednisolon 7 gange og taget en masse forskellige præparater imellem for at kunne holde min sygdom under kontrol. Det har alt sammen resulteret i at medicinen har ødelagt mit immunsystem i huden så jeg har fået konstateret hudkræft. Jeg går til kontrol for dette hver 3 måned og har indtil nu fået foretaget 7 skrabninger af huden og 2 kirurgiske indgreb.

Pludselig havde jeg både Morbus Crohn og hudkræft og begge sygdomme var tilsyneladende ude af kontrol.

“Fat, Sick & Nearly Dead”

En dag sidder jeg på sofaen og browsede netflix igennem. Der falder jeg over en dokumentar som hedder ”Fat, Sick & Nearly Dead”. Dokumentaren handler om en fyr som er overvægtig, mangler energi til sit krævende arbejde og som er afhængig af medicin for at kunne fungere med sin sygdom. Den dokumentar bør alle se. Den beskriver i bund og grund hvad grønsager og frugt gør ved din krop, og hvor forkert livsstil, langt største delen af os lever. Ved at slow juice grønsager og gøre det til hovedparten af ens kost, så kan kroppen langt nemmere helbrede sig selv. Jeg er selv begyndt at slow juice. Jeg har gjort det til en stor del af min kost. Jeg drikker ca. 2 liter grønsager hver dag, og spiser kun kød ved specielle lejligheder. Mælkeprodukter forsøger jeg helt at undgå.

Det har gjort en verden til forskel for mig. Mit energiniveau og mit helbred har fået et enormt boost. Jeg får løbene tager blodprøver på hospitalet for at holde øje med min tarmsygdom, og mine tal har aldrig været pænere end de er nu. Mine tal ligger sågar over middel. Hvis man husker at spise proteinholdig såsom linser, nødder og bønner, så kan man sagtens holde sin form. Jeg har som sagt et hårdt fysisk arbejde og jeg har stadig energi til at holde min træning ved lige ved siden af arbejdet. Min volume fejler ikke noget. At gøre frugt og grønt til din nærings-kilde kan virkelig ændre dit liv. Prøv det, jeg lover dig at du kan mærke forskel, bare du hænger i.

Ud over dokumentaren jeg omtalte, så er masser af tråde man kan følge på facebook som omhandler denne livsstil. Hvis man trænger til inspiration til at lave sine juicer, så kan jeg anbefale at man hente denne app: ”101 juice recipes”. Ellers så kan man google alt om Joe Cross, han er inspirerende at følge.

De bedste hilsner Jeppe

Jeppe er i topform! (handsome – I know!)  

Jeppe har efter et langt sygdomsforløb fundet den livsstil der virker for ham. Vi er alle biokemisk sammensat forskelligt og derfor er det vigtigt, at vi er opmærksomme på, at der ikke findes en “one-size-fit-all” kur eller behandling. Hvis du har nogle spørgsmål omkring Jeppe og hans historie, så send mig endelig en mail.

Dette betyder, at det ikke er sikekrt, at dette er for din krop. Det har ændret Jeppes liv og du kan også være medvirkende til at ændre dit eget.

De bedste hilsner Kristina

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *